Kiezen voor je kind

Het boek Kiezen voor je kind gaat over vrouwen en hun bijzondere keuze met betrekking tot kinderen. Het zijn heldhaftige keuzes waarbij zij hun eigenbelang opzij hebben gezet.

De ene vrouw is moeder geworden doordat ze voor haar pleegkinderen koos, de ander doordat haar overleden zus haar vroeg om haar kinderen op te voeden. Een derde moeder kiest voor een opvoeding waarin milieu en natuur een grote rol speelt, bij een vierde vrouw is het juist spiritualiteit en een vijfde moeder maakt. De laatste moeder krijgt ongepland een kind en de vader is daar niet blij mee. Waar moet ze voor kiezen.

Klik op de link van het inkijkexemplaar voor het eerste verhaal.

http://www.uitgeverijrheia.nl/flip_pong/kiezen-voor-je-kind/

 

Een volgend verhaal: Moeder in een samengesteld gezin

Paulien had jarenlang een gelukkige relatie toen haar partner op een dag zei dat hij met het huwelijk wil stoppen. Hun kinderen zijn op dat moment al volwassen.
Ze gaan uit elkaar en tijdens vrijwilligerswerk in Afrika ontmoet Paulien een twintig jaar jongere man die met haar wil trouwen. Zijn tienjarige dochter Josephine wordt op dat moment Paulines stiefdochter.
‘We werden verliefd. Het voelde het als een serieuze relatie en ik ging een aantal keer naar Ghana om hem beter te leren kennen. Uiteindelijk wilde David graag naar Nederland en ik wilde niet uit Nederland weg. We trouwden en ze kwamen naar Nederland.
David nam zijn dochter mee. Ik mocht van hem geen voogd worden van Josephine. Daarvan raakte hij in paniek; hij dacht dat ik hem zijn dochter wilde afnemen.
David gedroeg zich onbetrouwbaar in alle opzichten. Natuurlijk werd ik er wanhopig van. Hij vroeg steeds maar weer geld en in Ghana hing steeds dezelfde vrouw om hem heen. Toen ik stopte met betalen probeerde David op een andere manier aan geld te komen.
Ik wilde van hem af. Maar als ik van hem ging scheiden, was Josephine de klos. Zij zou terug naar Liberia moeten. Dat wilde ik mijn stiefdochter niet aandoen. Het was een waanzinnig dilemma waar ik voor stond maar uiteindelijk heb ik David weer in huis genomen.’

 

Benieuwd naar de rest? Bestel Kiezen voor je kind  via Contact