Trainersworkshops

Op maat gemaakte workshops voor coaches, trainers en geestelijk verzorgers

Individuen hebben hun eigen morele en zingevende wensen. Bij ethische dilemma’s willen ze het gevoel hebben een juiste, rechtvaardige keuze te maken. Qua zingeving, op werk of privé, willen ze hun eigen, persoonlijke waarden en doelen realiseren. Niemand anders kan zoiets voor hen bepalen.

Als coach of geestelijk verzorger help je met reflecteren, op een passieve dan wel meer uitdagende manier. Toch blijven gesprekken altijd een rationele en (be)denkende lading houden. Schrijven werkt daarentegen creatiever en verborgen delen of ‘stemmen’ komen aan de oppervlakte. Voor zover tekstjes rationeel zijn, worden gedachten ongestoord uitgewerkt. Er mogen stiltes vallen zonder dat het ongemakkelijk wordt en er zijn nauwelijks sociaal wenselijke antwoorden.

Wil je als coach of geestelijk verzorger iets leren over het inzetten van deze manier van werken, dan is een korte introductie van twee of drie dagen voldoende om zelf aan de slag te gaan binnen je eigen context of werkomgeving. 

Je leert concrete schrijfopdrachten te geven die gericht zijn op levenservaringen. Die geven jou als professional antwoord op vragen als: welke waarden kregen de deelnemers mee en wie waren hun voorbeelden, wat geven mensen door, welke waarden passen het best bij een individu. Wat mensen zéggen belangrijk te vinden, komt bijvoorbeeld heel vaak niet overeen met wat ze doen. Hun tekstjes over hun levenservaringen maken dat zichtbaarder dan de gesprekjes die ze voeren, omdat ze gericht zijn op de ervaringen zelf en niet op de onderliggende vragen. De eenvoudige oefeningen zitten zó in elkaar dat dat vanzelf gaat.

Om de verschillen tussen wat mensen zeggen, wat ze willen en hoe ze uiteindelijk handelen helder te krijgen geef je vervolgopdrachten met perspectiefwisselingen, tijdswisselingen of een creatieve schijfopdracht. Uiteindelijk helpt het inzicht in zichzelf om zich te gaan gedragen naar wat ze als individu werkelijk willen. Pestgedrag, integriteit, leiding geven of juist ontvangen maar ook depressie of teruggetrokken gedrag worden daardoor aangepakt.  

Ook belangrijk…
Het is een unieke methode die je nergens anders aantreft. De oefeningen zijn eenvoudig, vragen geen bijzondere schrijfcapaciteit en hebben toch een snel en diepgaand effect.

Workshops hebben of kunnen op aanvraag een RGVZO-accreditatie krijgen. Wil je meer van mijn werkwijze weten, meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en download het gratis E-book. En lees verder de klantervaringen

Offerte op maat?

Neem contact op